Apilarnilul

Apilarnilul este un produs apicol natural, obținut din larvele de trântor care constituie materia primă principală. Acestea la vârsta de 7 zile sunt recoltate integral obținându-se astfel apilarnilul.  Apilarnilul mai contine mici cantitati de laptisor de matca, pastura, miere si propolis. Apilarnilul are o compozitie asemanatoare cu a laptisorului de matca.
În mod normal, sezonul apicol activ este în perioada mai-iulie. Asta într-o colonie de albine constituită ca o unitate biologică. Într-o astfel de colonie, numărul indivizilor masculi este de 400-1800 trântori rareori numărul lor depășind 2000. Într-o colonie de albine numărul de trântori pe care îi crește și îi tolerează este limitat și depinde de comportamentul coloniei ca un tot unitar. Numărul de trântori crescuți și tolerați într-o colonie de albine satisface necesarul biologic și fiziologic normal de masculi pentru a asigura împerecherea mătcilor pe cale naturală. Cantitatea larvelor de trântor existentă în condiții normale nu poate depăși în medie 8000 larve într-un întreg sezon apicol. 
Din întregul proces ontogenetic de dezvoltare a trântorilor, pentru cultura de apilarnil prezintă interes în mod special doar stadiul embrionar și larvar în complexul condițiilor de mediu și al posibilelor intervenții în scopul obținerii unei producții eficiente utilizând în acest scop colonii de albine foarte puternice.
Apilarnilul recoltat se depozitează în recipiente de plastic alimentar, de capacitate mică. Temperatura de conservare a produsului este între -5 și -20°C.
Apilarnilul este un produs apicol natural obținut din stup. Unii producători susțin că apilarnilul are proprietăți biotrofice, energizante, vitalizante, tonifiante și psihotonice, sau ajută la refacerea sistemului imunitar, dar nu există studii care să dovedească eficiența apilarnilului în farmacologia umană.
Apilarnilul are consistența și culoarea iaurtului. Este perisabil, de aceea se păstrează numai congelat. Păstrat în condiții improprii, adică necongelat sau neamestecat în miere, acesta se oxidează în foarte scurt timp (12 ore).
Apilarnilul a fost făurit în Ro­mâ­nia, de un apicul­tor de excep­ţie, Nicolae V. Ilieşiu, în 1980, o eră dominată de fascinaţia pentru medicamentele de sinteză chi­mi­că. Şi totuşi, graţie pu­ternicelor sale acţiuni biologice, la mo­mentul respectiv, a avut un impact foarte mare în mediile ştiin­ţifice. S-au scris nenumărate lu­crări, re­fe­rate, s-au realizat mono­gra­fii care au promovat acest pro­dus, s-a făcut şi un film docu­men­tar, invenţia a fost brevetată şi prote­jată în cele mai im­portante ţări ale lumii, a fost multiplu medaliată na­ţional şi internaţional. Dar, cu timpul, api­larnilul a căzut pe nedrept în uitare, când locul său ar fi unul de frunte între produsele stupului.
Apilarnilul este un produs biologic activ al stupu­lui, realizat prin triturarea larvelor de trântori, care sunt apoi congelate sau prelucrate în diverse moduri. În fi­nal se obţine un amestec care se filtrează imediat. Re­zultă un produs cu aspect lăptos, de culoare alb-găl­bu­ie, cu gust dulce-acrişor-astringent şi aromă plăcută, care aminteşte de polen şi propolis.
Numele de API-LAR-NIL a fost creat de inventa­to­rul român, folosind mai multe abrevieri, pentru prove­nien­ţa APIcolă, originea în LARvele de trântor şi ini­ţialele numelui său, N. Ilieşiu. În satele din Mara­mureş, unde ţăranii foloseau aceste larve în mod tradi­ţional, acest extras din celulele de trântor se numeşte "jintiţă”. În Mol­dova i se spune "lap­te de buhai”; bu­hai, adică tău­raş, şi este renumit pentru vigoarea pe care o dă băr­­baţilor. Importanţa acestui produs provine în mare mă­sură din faptul că în momentul recoltării, adică la nu­mai 7 zile de la depunerea oului, larva de trân­­tor deja con­ţine un număr uriaş de celule sexuale, peste 10 mili­oa­ne de spermatozoizi. Este lesne de înţe­les de ce un asemenea aport nutriţional poate corecta pro­­bleme de dinamică sexuală masculină. În plus, fiind încărcat cu componen­te bioactive tinere şi inte­gre, el ge­nerează şi o dezvol­tare spectaculoasă a su­biecţilor ti­neri, în pri­mul rând, a celor de sex bărbătesc, dar nu numai.
Deşi persoanele de sex bărbătesc sunt marii bene­ficiari ai acestui produs, el nu trebuie evitat în consum şi utilizare de către femei. Acesta este un mare dar al na­turii, şi anume faptul că, de regulă, produsele apico­­le, ca şi cele vegetale, sunt utilizate de către orga­nism acolo unde este nevoie, cum şi atât cât este necesar...
Proprietati terapeutice si curative ale apilarnilului sunt asemanatoare cu cele ale laptisorului de matca. Totusi sunt câteva diferente în special în ariile genitale, sexuale si endocrine produse de bogatia apilarnilului în hormoni de tip masculin.
- Stimuleaza anabolismul
- Antiviral
- Biostimulant
- Intareste sistemului imunitar
- Îmbunatateste memoria
- Îmbunatateste ciclul menstrual la femei
- Îmbunatateste neuro-psiho-motricitatea la copii
- Mareste apetitul
- Mareste energia organismului, vitalitatea si puterea regenerativa
- Mareste rezistenta generala a organismului la boli
- Maresc masa musculara la barbati
- Rol nutritiv, dietetic
- Psiho-stimulant - continut ridicat în aminoacizi, vitamine, magneziu etc.
- Stimuleaza si întretine energia sexuala la barbati - trântorii sunt bine cunoscuti ca puternice "masini sexuale"
- Stimuleaza glandele hipofizo - suprarenale
- Stimuleaza spermatogeneza, îmbunatatesc erectia si cresc durata actului sexual la barbati.

In comert, apilarilul se poate gasi atat simplu, cat si in amestec cu alte produse apicole: miere, polen, laptisor de matca etc. Pretul este destul de variat, in functie de producator, modul de obtinere, etc.

Tags: apilarnil, proprietati apilarnil, administrare apilarnil, beneficii apilarnil, descriere apilarnil, pret apilarnil, tratament apilarnil, apilarnil din larve de trantori, probleme de dinamica sexuala masculina

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu